Kako priti do festivala

Škofja LokŠkofja Loka ima odlično infrastrukturno povezavo. Letališče je blizu, je popolna avtobusna povezava, mednarodni vlak pelje skozi mestno železniško postajo in avtoceste so blizu.

Na tej strani najdete vse informacije o tem, kako priti na festival.

Z letalom

Letališče Brnik, glavno letališče Slovenije, se nahaja le 15 km vožnje stran od prizorišča festivala. Najlažji način, da pridete do festivala z letališča je s taksijem. Do našega festivala pa je zelo enostavno priti tudi z avtobusom. Najhitrejša pot z avtobusom je do Kranja in tu prestopite na avtobus do Škofje Loke. Izstopite na postajališču ˝Virmaše˝.

Z avtobusom

V bližini festivala je postajališče ˝Virmaše˝, kjer ustavi avtobus, ki vozi med Škofjo Loko in Kranjem. Če prihajate iz Ljubljane, lahko prestopite na glavni avtobusni postaji Škofja Loka.

Z (mednarodnim) vlakom

Iz smeri Avstrije lahko izstopite v Kranju in se odpravite na avtobus proti Škofji Loki. Izstopite na postajališču ˝Virmaše˝. Avtobus ustavi na križišču, ki vodi proti železniški postaji, približno 5 minut hoje.
Iz Ljubljane se lahko odločite tudi za izstop na železniški postaji Škofja Loka. Nato se morate z avtobusom odpeljati proti avtobusni postaji Škofja Loka in tam prestopiti v smer Kranj. izstopite na postajališču ˝Virmaše˝.

Z avtom

Najbližja avtocesta je avtocesta A2/E61 med Beljakom (AT) in Ljubljano. Na avtocesti je jasno označen izvoz za Škofjo Loko. Cesti sledimo proti Škofji Loki do Virmaš, kjer bomo postavili tablo za zavoj na stransko cesto, ki vodi proti parkirišču. Ko se peljete iz smeri Ljubljane, sledite cesti proti Škofji Loki. Ko pridete do krožišča na vhodu v mesto, pojdite naravnost v smeri Kranja. Vstop na parkirišče bo označen s tablo.